10 milioane de euro pentru cea de-a doua ediție WomanTechEU

 

Anul acesta, până la 130 de start-up-uri de deep-tech conduse de femei se vor califica pentru finanțare și pentru serviciile de accelerare a afacerilor.

 


Consiliul European al Inovării, EIC, lansează astfel cea de-a doua ediție a Women TechEU, ca un răspuns al Europei la reprezentarea foarte scăzută a femeilor în deep-tech și oferă, în egală măsură, întregul sprijin startup-urilor aflate la început de drum conduse de către acestea, ajutându-le să își crească afacerea. În plus față de un grant de 75 000 de euro, finalistele primesc mentorat, coaching pentru leadership, internaționalizare, strategie de implementare, strângere de fonduri și nu în ultimul rând, sprijin în negocierea cu investitorii.

 


Deep-tech reprezintă mai mult de un sfert din ecosistemul de start-up din Europa, iar companiile europene de acest gen sunt evaluate acum la 700 de miliarde de euro. Cu toate acestea, femeile rămân în mare parte slab reprezentate în această industrie. Astăzi, femeile obțin doar 10% din cererile de brevet în UE, iar mai puțin de 15% dintre start-up-uri sunt fondate sau co-fondate de femei. Acest lucru se traduce prin cantități mici de capital investite în companii conduse de femei, creând un cerc vicios. Doar 5% din capitalul de risc merge către echipele mixte și doar 2% către echipele formate numai de femei. Criza Covid nu a făcut decât să înrăutățească lucrurile. Finanțarea pentru femeile fondatoare în timpul pandemiei a scăzut cu 31% față de 2019, în timp ce finanțarea pentru echipele masculine a scăzut cu doar 16% în aceeași perioadă.

 Adesea, bazate pe cercetări științifice, startup-urile deep tech tind să aibă cicluri mai lungi de cercetare și dezvoltare și, de obicei, necesită mai mult timp și capital pentru a se dezvolta decât startup-urile tech. Aceste companii pot reuși dacă primesc sprijinul și investițiile potrivite din timp.Aplicațiile sunt deschise tuturor doritoarelor până pe data de 4 octombrie 2022, iar mai multe detalii găsiți accesând acest link.

 

Modificat la: 2022-07-14 11:42:00
e-Cerere 544
e-Petiție