Skip to content

S-a lansat apelul pentru schema dedicată formării de competențe digitale pentru IMM-uri

Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării, prin Autoritatea pentru Digitalizarea României, a lansat cererea de propuneri pentru „Sprijin sub formă de granturi pentru competențe digitale”, aferent Investiției I19 – Scheme dedicate perfecționării/recalificării angajaților din firme, parte a Planului Național de Redresare și Reziliență, Componenta 7 – Transformare digitală.

Practic, IMM-urile din România vor fi sprijinite pentru a își recalifica forța de muncă în domenii tehnice cheie, precum programare/coding, data analytics, cyber-security, computer-assisted design, additive manufacturing.

„Competențele digitale avansate sunt esențiale în noua dinamică tehnologică din întreaga lume, care schimbă inclusiv piața muncii. Creșterea competitivității companiilor și a angajaților trebuie să fie o prioritate, fiind principalul ingredient al unei creșteri economice sănătoase. Este un apel important pentru mediul de afaceri, încurajez companiile să depună solicitările de sprijin și să participe la programele de perfecționare sau recalificare a angajaților pe aceste domenii care definesc economia viitorului”, a declarat Sebastian Burduja, ministrul cercetării, inovării și digitalizării.

Ajutorul acordat sub forma de participare la programele de perfecționare sau recalificare a angajaților per IMM este de maxim 17.000 euro. Înregistrarea și transmiterea solicitărilor de sprijin se poate face din această dimineață, de la ora 09:00, pe platforma PNRR: https://proiecte.pnrr.gov.ro.

Mai multe detalii despre acest apel sunt disponibile aici: https://www.mcid.gov.ro/se-lanseaza-apelul-sprijin-sub-forma-de-granturi-pentru-competente-digitale-cu-finantari-de-maxim-17-000-euro-9393/

Din aceeași categorie...

Comunicat CNCS privind discuțiile apărute în spațiul public referitoare la finanțarea sistemului național de cercetare-dezvoltare-inovare

Comunicat CNCS privind discuțiile apărute în spațiul public referitoare la finanțarea sistemului național de cercetare-dezvoltare-inovare

COMUNICAT CNCS privind discuțiile apărute în spațiul public referitoare la finanțarea sistemului național de cercetare-dezvoltare-inovare Brief: Cercetarea românească nu are…
România prezintă în plenul ONU concluziile sesiunii STSC – un pas ferm pentru un spațiu sigur și accesibil tuturor

România prezintă în plenul ONU concluziile sesiunii STSC – un pas ferm pentru un spațiu sigur și accesibil tuturor

Dr. Ulpia Elena Botezatu, expert în cadrul Agenției Spațiale Române (ROSA), instituție aflată în coordonarea Autorității Naționale pentru Cercetare, a…
România coordonează, Europa cercetează

România coordonează, Europa cercetează

România devine, în premieră, stat coordonator al unui Consorțiu European pentru Infrastructură de Cercetare (ERIC), prin recenta recunoaștere oficială a…
Sari la conținut