Skip to content

Salonic: Transformarea digitală are un potențial transformator în Europa de Sud-Est

În perioada 24-26 mai 2023, la Salonic, a avut loc Conferința „South-East Europe BEYOND Leadership Dialogue – Paving the way to a Regional Digital Compact”.

Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării a fost reprezentat de către Eduard Mititelu, secretar de stat.

„În cadrul acestui dialog, am discutat despre viziunea României pentru transformarea digitală și dezvoltarea regională în Europa de Sud-Est, ținând cont de contextul politic și economic actual, cuvântul cheie fiind colaborare.

Transformarea digitală a devenit un fenomen global, remodelând societățile, economiile și structurile de guvernare. În contextul Europei de Sud-Est (SEE), adoptarea digitalizării reprezintă o oportunitate unică de a stimula dezvoltarea regională, a spori competitivitatea și a promova o creștere durabilă.

De asemenea, am evidențiat imperativul dezvoltării regionale prin transformarea digitală, subliniind potențialul de creare a locurilor de muncă, de stimulare a inovației, de îmbunătățire a serviciilor publice și de intensificare a cooperării regionale prin digitalizare. Transformarea digitală are un potențial transformator în Europa de Sud-Est, iar colaborarea între guverne, sectorul privat, organizațiile societății civile și partenerii internaționali este crucială pentru realizarea viziunii noastre comune privind dezvoltarea regională prin transformarea digitală”, a menționat Eduard Mititelu.

Reprezentanți ai administrației publice din Grecia, Serbia, Macedonia, România, Croația, Turcia și Bulgaria au dezbătut teme actuale de interes pentru dezvoltarea domeniilor inovării, tehnologiei, comunicațiilor și investițiilor precum transformarea digitală în era investițiilor transfrontaliere și diplomației economice, securitate cibernetică, dezinformare și amenințări hibride și tranziția la energie verde.

Din aceeași categorie...

Comunicat CNCS privind discuțiile apărute în spațiul public referitoare la finanțarea sistemului național de cercetare-dezvoltare-inovare

Comunicat CNCS privind discuțiile apărute în spațiul public referitoare la finanțarea sistemului național de cercetare-dezvoltare-inovare

COMUNICAT CNCS privind discuțiile apărute în spațiul public referitoare la finanțarea sistemului național de cercetare-dezvoltare-inovare Brief: Cercetarea românească nu are…
România prezintă în plenul ONU concluziile sesiunii STSC – un pas ferm pentru un spațiu sigur și accesibil tuturor

România prezintă în plenul ONU concluziile sesiunii STSC – un pas ferm pentru un spațiu sigur și accesibil tuturor

Dr. Ulpia Elena Botezatu, expert în cadrul Agenției Spațiale Române (ROSA), instituție aflată în coordonarea Autorității Naționale pentru Cercetare, a…
România coordonează, Europa cercetează

România coordonează, Europa cercetează

România devine, în premieră, stat coordonator al unui Consorțiu European pentru Infrastructură de Cercetare (ERIC), prin recenta recunoaștere oficială a…
Sari la conținut