Skip to content

Soluții digitale inovatoare la TechBridge

Alături de Agenția pentru Guvernare Electronică din Republica Moldova, Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării a organizat, la Iași, în perioada 19-20, Techbridge – Digitalizarea Serviciilor Publice.

Evenimentul, un hackathon guvernamental, a reunit tineri din România și Republica Moldova au prezentat proiectele inovatoare care vor revoluționa la nivel digital serviciile oferite de instituțiile din administrația publică centrală și locală.

Echipele au avut în lucru aplicații pentru constatări amiabile, licitații publice, registrul spațiilor verzi, o aplicație – funcționarul public – chatbot și petiții online. De asemenea, o altă aplicație în dezvoltare a fost cea pentru resurse umane, care ar permite înregistrarea noilor angajați doar cu buletinul, generând automat documentele necesare.

“În cadrul ședinței Comisiei Mixte pentru Transformare Digitală România – Republica Moldova din luna decembrie 2022, am promis startul hackathoanelor comune. Împreună cu Agenția de Guvernare Electronică ne-am ținut de promisiune și am organizat prima ediție TechBridge. Echipele ne-au arătat încă o dată că noile tehnologii bazate pe #API și #Cloud, îmbinate cu entuziasm pot aduce rezultate uimitoare într-un timp foarte scurt și cu un buget mic”, a declarant Eduard Mititelu, secretar de stat la Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării.

La finalul evenimentului, clasamentul a arătat așa:

Locul I – echipele:

–  STARLAB – pentru Digitalizarea procesului de constatare amiabilă a accidentelor rutiere și notificarea automatizată a asiguratorilor și poliției

– MTeam – pentru soluția digitală e-Petiții

Locul II: echipa Prasada – pentru proiectul Digitalizarea procesului de management al resurselor umane (aplicația M_HR)

Locul III: echipa BeeNear – pentru soluția digitală  Registrul spațiilor verzi

Din aceeași categorie…

Comunicat CNCS privind discuțiile apărute în spațiul public referitoare la finanțarea sistemului național de cercetare-dezvoltare-inovare

Comunicat CNCS privind discuțiile apărute în spațiul public referitoare la finanțarea sistemului național de cercetare-dezvoltare-inovare

COMUNICAT CNCSprivind discuțiile apărute în spațiul public referitoare la finanțarea sistemului național de cercetare-dezvoltare-inovare  Brief: Cercetarea românească nu are nevoie doar…
România prezintă în plenul ONU concluziile sesiunii STSC – un pas ferm pentru un spațiu sigur și accesibil tuturor

România prezintă în plenul ONU concluziile sesiunii STSC – un pas ferm pentru un spațiu sigur și accesibil tuturor

Dr. Ulpia Elena Botezatu, expert în cadrul Agenției Spațiale Române (ROSA), instituție aflată în coordonarea Autorității Naționale pentru Cercetare, a…
România coordonează, Europa cercetează

România coordonează, Europa cercetează

România devine, în premieră, stat coordonator al unui Consorțiu European pentru Infrastructură de Cercetare (ERIC), prin recenta recunoaștere oficială a…

Sari la conținut