Skip to content

Un pas important pentru cercetarea românească și Institutul INCDS „Marin Drăcea”

Cercetarea românească își afirmă rolul esențial în abordarea provocărilor globale actuale și viitoare, iar silvicultura se poziționează ca un domeniu strategic în gestionarea schimbărilor climatice și susținerea dezvoltării economice durabile.

În acest context, președintele Autorității Naționale pentru Cercetare – ANC, Andrei Alexandru, însoțit de vicepreședintele ANC, Tudor Prisecaru și de domnul Gheorghe Bala, director ANC, a fost astăzi prezent la workshop-ul dedicat managementului forestier sustenabil intitulat „Management forestier sustenabil, adaptat schimbărilor climatice și provocărilor societale”, organizat în cadrul Programului Nucleu – FORCLIMSOC, derulat de Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Silvicultură „Marin Drăcea”.

Institutul INCDS „Marin Drăcea” se remarcă prin contribuțiile sale valoroase la progresul cercetării în silvicultură, fiind un pilon de referință în dezvoltarea soluțiilor inovatoare pentru protejarea și gestionarea durabilă a pădurilor. Proiectul FORCLIMSOC, coordonat de institutul nostru, își propune obiective ambițioase și de maximă importanță, precum evaluarea acțiunii factorilor climatici asupra ecosistemelor forestiere, gestionarea durabilă a pădurilor și contribuția acestora la ameliorarea efectelor schimbărilor climatice și conservarea diversității genetice a pădurilor, a faunei cinegetice și a biodiversității. Aceste direcții reflectă angajamentul ferm al INCDS „Marin Drăcea” față de protejarea mediului și dezvoltarea sustenabilă a României.

Evenimentul, găzduit la Brașov, recunoscut drept polul învățământului agro-silvic din România, a evidențiat și excelența academică a Universității Transilvania, clasată pe locul 5 în topul universităților din țară, iar colaborarea dintre instituții precum INCDS „Marin Drăcea” și Universitatea Transilvania demonstrează că, prin cercetare și inovare, România poate contribui semnificativ la soluționarea provocărilor globale, având în centrul eforturilor sale pădurile – o resursă vitală pentru viitorul nostru comun.

Din aceeași categorie...

Comunicat CNCS privind discuțiile apărute în spațiul public referitoare la finanțarea sistemului național de cercetare-dezvoltare-inovare

Comunicat CNCS privind discuțiile apărute în spațiul public referitoare la finanțarea sistemului național de cercetare-dezvoltare-inovare

COMUNICAT CNCS privind discuțiile apărute în spațiul public referitoare la finanțarea sistemului național de cercetare-dezvoltare-inovare Brief: Cercetarea românească nu are…
România prezintă în plenul ONU concluziile sesiunii STSC – un pas ferm pentru un spațiu sigur și accesibil tuturor

România prezintă în plenul ONU concluziile sesiunii STSC – un pas ferm pentru un spațiu sigur și accesibil tuturor

Dr. Ulpia Elena Botezatu, expert în cadrul Agenției Spațiale Române (ROSA), instituție aflată în coordonarea Autorității Naționale pentru Cercetare, a…
România coordonează, Europa cercetează

România coordonează, Europa cercetează

România devine, în premieră, stat coordonator al unui Consorțiu European pentru Infrastructură de Cercetare (ERIC), prin recenta recunoaștere oficială a…
Sari la conținut